Pankūku gatavošanas tradīcija mūsu reģionā ir pastāvējusi kopš seniem laikiem. Pirmā pankūku recepte ir datēta ar 10. gadsimtu.
Tomēr pastāv pieņēmums, ka pankūkas bija zināmas daudz agrāk.
Šī ēdiena aktualitāte ir izskaidrojama ar to, ka tas gatavošana neaizņem daudz laika un tiek pagatavota no vienkāršām sastāvdaļām.
Pirmās pankūkas gatavoja no miltiem, pievienojot ūdeni vai pienu. Pankūkas cepa sviestā vai taukos.
Lasi arī: Es uzliku dēlu sievai uz krūtīm… Lai viņš pēdējo reizi sajustu savu mammu
Tagad pankūkas ir kļuvušas par modernāku ēdienu. Pankūku mīklai pievieno kefīru, mēdz pievienot mannu un dažādu veidu miltus.
Ir vērts sagatavot vienu no aktuālākajiem pankūku veidiem – “sešsimt”.
Sastāvdaļas pankūku mīklai:
• 3 olas
• Tējkarote sāls
• 1,5 ēdamkarote cukurs
• 500 ml piens
• 250 g milti
• 150 ml verdošs ūdens
• 3 ēdamkarotes augu eļļa
Šķir otru lapu, lai uzzinātu visu recepeti
Tevi noteikti interesēs
- Kas var saniknot Uguns Zirgu: datumi, kad 2025. gadā nevajadzētu mājās likt Ziemassvētku eglīti, lai nepiesauktu neveiksmes
- Pavāre Zane atklāj kā pagatavot Ziemassvētku eglītes uzkodu Jaungada galdam
- Ledusskapim ir Ziemas režīms, ko ieslēdz tikai daži: atklāju vienkāršu noteikumu, ko zina reti kurš
- Dzīve pēc 60 vienatnē: kāpēc vīrieši vēlas dzīvot kopā, bet sievietes — nē
- Vairāk nekā tikai iepakojums: kāpēc apelsīnus un mandarīnus lielveikalos patiesībā pārdod sarkanos sieta maisiņos
- Mēģināju veikt 50 eiro pārskaitījumu, bet to anulēja: izrādās, ka Latvijā oktobrī stājās spēkā kāda prasība








